In de aanloop naar de Playstation 3 begint het moddergooien tussen vooral Microsoft en Sony buitenmenselijke proporties aan te nemen. Heeft Sony nog niets lelijks over Microsoft gezegd, dan heeft Microsoft alweer afgeblazen op Sony.

Ditmaal is Kaz Hirai van Sony aan het woord. In The Official PlayStation Magzine laat Hirai weten dat hij "het kopiëren van de Sony-ideeën door Microsoft zat is". Ook vindt Hirai de uitgave van de externe HD DVD-speler van Microsoft niet zo'n goede en slimme zet:

"You're not going to be asking me, 'So, talk to me about this Blu-Ray add-on that you have. Does it work for games? Is it just for movies?' That's exactly the kind of pitfall you fall into if you launch something that's too early, too premature..."

Als objectievelingen willen we zowel met de vinger naar Microsoft én Sony wijzen. Waar Microsoft veel afgekeken heeft van Sony, is ook Sony zelf natuurlijk niet bijster origineel geweest. Zo is voor velen de motionsensor in de Playstation 3-controller nog steeds een duidelijke 'jat' van Nintendo en wordt het online systeem van de Playstation 3 redelijk naar het idee van Xbox Live ingericht.

Maar goed, wij houden onze mond er wel over, voor je het weet heb je weer doodverwensingen aan je adres...