Nieuws
Half-Life 2

Modder laat deel Half-Life 2 werken op Switch via Portal-port

‘Portal-port bevat grootste gedeelte Half Life 2-bestanden’

Geschreven door Marvin Toepoel op
Een Nintendo Switch-modder is er in geslaagd een gedeelte van Half-Life 2 speelbaar te maken op Nintendo’s console.

OatmealDome, iemand die regelmatig informatie levert over firmware-updates van de Nintendo Switch en zichzelf in zijn Twitter-omschrijving een “Switch-knutselaar” noemt, meldt dat hij een deel van Half-Life 2 aan de praat kreeg op Nintendo’s console. Hij merkte op dat de gisteren uitgekomen Portal: Companion Collection op de Nintendo Switch bestanden bevat van Half-Life 2. “Het geheel van Half-Life 2 (behalve de maps en de muziek) is te vinden in de ROM”, zegt hij. “Mogelijk zijn dit overblijfselen van de [Nvidia] Shield-versie.”

“Ik moet eraan toevoegen dat het te verwachten was dat in ieder geval een deel van Half-Life 2 in de ROM zit, aangezien Portal 1 gewoon een chique mod van Half-Life 2 is. Dat gezegd hebbende, zijn er een hoop bestanden die hier niet horen te zijn (specifieke HL2-modellen, npc’s, stemopnames, etc.)”, verduidelijkt OatmealDome. Hij deed vervolgens een poging om Half-Life 2-maps in de Portal: Companion Collection te porten, en na enkele uren kreeg hij een deel van Valves shooter speelbaar op de Nintendo Switch.

“De game werkt, soort van”, aldus OatmealDome. “Hij crasht af en toe, sommige maps zijn onmogelijk om in verder te komen, npc-animaties zijn gebugd, saves werken niet en wereldcamera’s staan op de verkeerde plekken.” In de video hieronder is zijn voortgang te zien. Nadat bekend werd dat een deel van Half-Life 2 in de code van Portal: Companion Collection zit, zijn ook andere modders ermee aan de slag gegaan, waaronder ArTuRMV.

Bron: OatmealDome

Dit artikel delen:

Lees meer

‘Xbox Game Studios-baas Matt Booty zeker dat er geen crunch is bij Bethesda’ Sample van Intel Core i9-13900K klokt tot 5,5 GHz
3

Reacties op: Modder laat deel Half-Life 2 werken op Switch via Portal-port

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  RikkieDee

  • 29 juni 2022 16:19
  Half-Life nieuws is altijd leuk nieuws. Krijg ik meteen weer zin om Half-Life 2 te herspelen, al vind ik Black Mesa: Source misschien nog wel beter. Raad liefhebbers van de klassieke shooters Black Mesa ten zeerste aan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • gimbal2

  • 29 juni 2022 16:37
  @RikkieDee Black Mesa was best goed, maar ondanks dat het Xen stuk veel beter is vond ik het toch wel heel, heel, heeeeel erg lang doorgaan. Uiteindelijk heb je het wel een beetje gezien eigenlijk.

  Half-Life 2 is typisch zo'n game waar de herinneringen beter van zijn. Ik begon me bij opnieuw spelen wel een beetje te irriteren aan de geforceerde physics puzzels die destijds natuurlijk ongekend waren. En het is toch wel heel erg veel van A naar B bewegen via ellenlange tunnel secties.

  Dit is nou een game die wel een Black Mesa-achtige remaster kan gebruiken eigenlijk, even wat zaken herinrichten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  RikkieDee

  • 29 juni 2022 20:01
  @gimbal2 Je hebt wel een punt inderdaad, Hal-Life 2 is niet meer zo nieuw als dat het destijds was. Voor wat betreft Black Mesa, je moet de game toch gespeeld hebben vind ik, maar ben met je eens, de game kent veel minder het "on a ride" gevoel, tenminste als je dat bedoelt. Half-Life 2 in de nieuwe Unreal engine, dat zou wel leuk zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.