Nieuws
Portal: After Hours

Modder brengt eerste deel van nieuwe Portal-game deze maand uit

Portalenplezier zonder Valve

Geschreven door Lucas May op
Deze maand verschijnt het eerste deel van Portal: After Hours, een fanproject dat nieuwe levels met bekende Portal-gameplay aanbiedt.

De modder, genaamd ABNTGeneric, wil de eenvoud uit de eerste Portal intact houden en tegelijkertijd moeilijkere puzzels voor hardcore fans in zijn game stoppen. Portal: After Hours heeft een nieuw verhaal met originele personages en voice acting dat moet passen binnen het bestaande Portal-universum dat Valve heeft neergezet. Het fanproject bevat nieuwe levels en aangepaste gameplaymechanieken uit de twee originele games.

De eerste episode is vanaf 15 augustus gratis beschikbaar, terwijl het tweede deel in de winter van dit jaar verschijnt. Een specifieke releasedatum voor de tweede episode is echter nog niet bekendgemaakt. Begin volgend jaar worden de twee helften gecombineerd in een volledige mod die dan via Steam te downloaden is.

Portal: After Hours poogt een gat te vullen dat Valve leeg laat. Net als bij Half-Life en Left 4 Dead is ook de Portal-franchise (nog) niet verder gekomen dan een tweede uitvoering. Het bedrijf uit Bellevue Washington heeft recentelijk wel Portal 2-schrijver Jay Pinkerton weer in dienst genomen, een jaar nadat hij Valve had verlaten. Andere grote namen als Chet Faliszek, Marc Laidlaw en Erik Wolpaw zijn ook vertrokken bij Valve, maar keren vooralsnog niet terug.

Meer informatie over Portal: After Hours is te vinden op de ModDB-pagina van het project.

Dit artikel delen:

Lees meer

Derde episode van The Long Dark wordt in december uitgebracht De gamereleases van augustus 2018
0

Reacties op: Modder brengt eerste deel van nieuwe Portal-game deze maand uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.