Mod voor Alien: Isolation maakt Oculus Rift-ondersteuning beschikbaar | Gamer.nl

Mod voor Alien: Isolation maakt Oculus Rift-ondersteuning beschikbaar | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De uitgever toonde tijdens gamebeurs E3 en diverse andere conventies wel steeds een Oculus Rift-demo van Alien: Isolation, maar dat zou slechts om een prototype gaan en niet bestemd zijn voor de uiteindelijke release.

De consumentenversie bevat echter wel code voor de ondersteuning van Oculus Rift, zo ontdekten de modders. Zij hebben op Reddit een stappenplan gepubliceerd waarin wordt uitgelegd hoe spelers de bril kunnen laten werken met Alien: Isolation. Zij moeten hiervoor codes in de bronbestanden van het spel aanpa en. Volgens de modders is dit echter niet heel moeilijk.

In Alien: Isolation is de hoofdrol weggelegd voor Ellen Ripleys dochter Amanda. Zij wordt in het spel opgejaagd door het iconische buitenaardse wezen uit de films. De zogeheten Xenomorph kan niet dood en wordt naarmate het spel vordert steeds slimmer. Alien: Isolation is vanaf deze week beschikbaar voor pc, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 en PlayStation 4.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou