Nieuws

Mobiele versies van Wild Arms, Arc The Lad en meer in ontwikkeling

PaRappa, Everybody’s Golf en Project Field

Geschreven door David Kers op
Tijdens een persconferentie in Japan heeft Sony een reeks mobiele games aangekondigd.

De PlayStation-rpg’s Wild Arms en Arc the Lad krijgen beide een reboot op mobiele platformen. Aan Arc the Lad werkt een deel van het oorspronkelijke team, waaronder producer Toshiro Tsuchida, schrijver Norihiko Yonesaka, artsupervisors Eiji Koyama, Ryuichi Kunisue, en Hiroshi Hayashi, en muziek van T-Square’s Masahiro Andoh. Ook Wild Arms wordt ontwikkeld door het oorspronkelijke team en wordt voorzien van een nieuw verhaal en nieuwe spelopties.

In mei richtte Sony een speciale tak voor de ontwikkeling van mobiele titels, genaamd ForwardWorks. ForwardWorks’ eerste titel is Everybody’s Golf die in Japan lente 2017 verschijnt voor iOS en Android. Hierna brengt men in de zomer van 2017 in Japan de puzzelgame No Heroes Allowed! Dash uit. Samen met Sakura Wars-bedenker Oji Hiroi wordt daarnaast gewerkt aan de nieuwe franchise Sora to Umi no Aida (The Space Between Sora and Umi).

PaRappa, Doku Demo Issho (Everybody Together) en Boku no Natsuyasumi (My Summer Vacation Portable) zijn ook in ontwikkeling voor mobiele platformen. Meer details hierover volgen op een later tijdstip. Tevens werkt Sony in samenwerking met ontwikkelaar Nippon Ichi aan mobiele versies van Disgaea en Yomawari. Square Enix werkt ook met ForwardWorks aan enkele mobiele titels.

Sony kondigde tevens Project Field aan: een trading cardgameplatform dat echte speelkaarten combineert met een mobiele applicatie. Een van de eerste games die daarvan gebruikt gaat maken is Yo-kai Watch van Bandai Namco en Level-5.

Vooralsnog betreft het hier enkel mobiele games die voor Japan zijn aangekondigd. Details over releases in Europa zijn nog niet bekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

Code Pokémon Sun/Moon bevat ongebruikt buddy-systeem De invasie van Italië in 1943 in Sniper Elite 4
3

Reacties op: Mobiele versies van Wild Arms, Arc The Lad en meer in ontwikkeling

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Fappingsnake

  • 7 december 2016 11:02
  OMG! Wild arms ? … thank you god, thank you thank you thank you

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ayho

  • 7 december 2016 12:49
  @Fappingsnake
  Lol we hadden het nog kort geleden er over. ( Wild arms )

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Replay-DB

  • 7 december 2016 15:18
  De eerste arc the lad zal ook tof worden. De eerste cloon van de zelda franchise op n PlayStation. Had ook n prima verhaal al valt dat in het niets bij wild arms. Gaan weer toffe games aan komen voor mobiel gaming

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.