Mobiele Pokémon-games leveren 2,5 miljard dollar op

Mobiele Pokémon-games leveren 2,5 miljard dollar op

De zes mobiele games van The Pokémon Company en Game Freak zijn in totaal 640 miljoen keer gedownload. Ook werd bekend dat spelers al 2,5 miljard dollar aan microtransacties hebben uitgegeven aan de spellen.

The Pokémon Company en Game Freak zijn sinds een aantal jaar in de snelgroeiende mobiele markt gestapt, met Pokémon TCG Online (2014), Pokémon Shuffle (2015), Pokémon Duel (2016), Pokémon: Magikarp Jump (2017) en Pokémon Quest (2018). Bovendien werd in 2016 het razendpopulaire augmented reality-spel Pokémon Go uitgebracht voor Android en iOS, in samenwerking met Niantic Labs.

Recentelijk werd gemeld dat Nintendo, mede-eigenaar van de populaire Pokémon-franchise, niet te veel microtransacties wil in de mobiele games. Sensor Tower heeft nu op basis van data bekendgemaakt dat spelers in totaal ongeveer 2,5 miljard dollar hebben uitgegeven aan de zes Pokémon-spellen voor mobiel.

Pokemon Shuffle

Maar liefst 98 procent van de totale uitgaven, 2,45 miljard dollar, zijn afkomstig van Pokémon Go, waarin spelers Pokécoins kunnen kopen met echt geld. Het spel wordt gevolgd door Pokémon Shuffle, dat tot nu toe 25 miljoen dollar opbracht, en het overige bedrag wordt opgemaakt uit de andere vier games.

Sensor Tower maakte verder bekend dat de zes mobiele Pokémon-games in totaal bijna 640 miljoen keer zijn gedownload voor Android en iOS. Ook hierin heeft Pokémon Go het grootste aandeel met 550 miljoen downloads. Tot slot werd duidelijk uit de data dat 35 procent van alle omzet afkomstig is uit de Verenigde Staten, en 29 procent uit Japan.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou