Nieuws
pokemon go

Mobiele Pokémon-games leveren 2,5 miljard dollar op

Spellen zijn 640 miljoen keer gedownload

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
De zes mobiele games van The Pokémon Company en Game Freak zijn in totaal 640 miljoen keer gedownload. Ook werd bekend dat spelers al 2,5 miljard dollar aan microtransacties hebben uitgegeven aan de spellen.

The Pokémon Company en Game Freak zijn sinds een aantal jaar in de snelgroeiende mobiele markt gestapt, met Pokémon TCG Online (2014), Pokémon Shuffle (2015), Pokémon Duel (2016), Pokémon: Magikarp Jump (2017) en Pokémon Quest (2018). Bovendien werd in 2016 het razendpopulaire augmented reality-spel Pokémon Go uitgebracht voor Android en iOS, in samenwerking met Niantic Labs.

Recentelijk werd gemeld dat Nintendo, mede-eigenaar van de populaire Pokémon-franchise, niet te veel microtransacties wil in de mobiele games. Sensor Tower heeft nu op basis van data bekendgemaakt dat spelers in totaal ongeveer 2,5 miljard dollar hebben uitgegeven aan de zes Pokémon-spellen voor mobiel.

Pokemon Shuffle

Maar liefst 98 procent van de totale uitgaven, 2,45 miljard dollar, zijn afkomstig van Pokémon Go, waarin spelers Pokécoins kunnen kopen met echt geld. Het spel wordt gevolgd door Pokémon Shuffle, dat tot nu toe 25 miljoen dollar opbracht, en het overige bedrag wordt opgemaakt uit de andere vier games.

Sensor Tower maakte verder bekend dat de zes mobiele Pokémon-games in totaal bijna 640 miljoen keer zijn gedownload voor Android en iOS. Ook hierin heeft Pokémon Go het grootste aandeel met 550 miljoen downloads. Tot slot werd duidelijk uit de data dat 35 procent van alle omzet afkomstig is uit de Verenigde Staten, en 29 procent uit Japan.

Dit artikel delen:

Lees meer

Yo-Kai Watch 4 krijgt releasedatum in Japan Anthem-spelers staken om lage drop rates
0

Reacties op: Mobiele Pokémon-games leveren 2,5 miljard dollar op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.