Moba Gigantic gered door nieuwe uitgever | Gamer.nl

Moba Gigantic gered door nieuwe uitgever | Gamer.nl

Motiga, de ontwikkelaar van Gigantic, heeft aangekondigd dat uitgever Perfect World Entertainment gaat helpen om de moba op de markt te brengen. Eerder dit jaar moest Motiga een groot deel van het personeel ontslaan wegens geldproblemen.

Door de nieuwe samenwerking met Perfect World kan de game en de ontwikkelaar blijven bestaan. Ook wordt Gigantic nu beschikbaar gesteld voor alle 64bit-versies van Windows. Oorspronkelijk stond de pc-versie van de moba gepland als exclusieve titel voor Windows 10-gebruikers. Een trailer met gameplaybeelden is uitgebracht om de nieuwe samenwerking te vieren.

In februari plaatste Motiga een bericht op hun website met de aankondiging dat een “aanzienlijk percentage” van het ontwikkelteam moest worden ontslagen wegens een “instabiele financiële situatie”. De studio gaf aan dat de toekomst van Gigantic onzeker was en hoopte snel de benodigde financiering te krijgen om alsnog de moba op de markt te brengen.

Gigantic is een free-to-play moba dat vanuit het third person-perspectief wordt gespeeld. De game wordt zoals in andere moba’s in teamverband gespeeld terwijl spelers zij aan zij vechten met een Guardian, een reusachtige teamgenoot.

Eind dit jaar moet Gigantic verschijnen voor pc en Xbox One. Een specifieke releasedatum is nog niet genoemd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou