EA laat de servers van Dawngate nog 90 dagen online, zodat mensen het spel nog even kunnen blijven spelen. Iedereen die met echt geld in-game content heeft gekocht, krijgt zijn geld terug. Dawngate was al geruime tijd te spelen, maar bevond zich nog in bèta.

De ontwikkeling is nu echter volledig stopgezet, omdat daarbij volgens EA niet genoeg vooruitgang geboekt werd. De general manager van EA, Matt Bromberg, zegt hierover het volgende: "We kozen ervoor een nieuw genre [moba's] in te stappen, waarbij we wisten dat er heel veel concurrentie zou zijn. Met Dawngate maakten we een game die niet zomaar een kloon was van bestaande moba's [...] en hoewel het spel is gegroeid, zien we niet de vooruitgang waar we op hoopten".

Dawngate werd ontwikkeld door Waystone Games, een interne studio van EA. Dit team wordt opgeheven, vertelt EA aan Game Informer. Het bedrijf "probeert mensen over te plaatsen naar andere plekken binnen EA", hoewel ontslagen niet expliciet uitgesloten worden.

De gesloten bèta van Dawngate begon in mei 2013, de open bèta in april 2014. Het spel had veel weg van andere moba's. Een van de verschillen was dat de maps twee in plaats van drie zogeheten 'lanes' hebben.