Slecht nieuws voor fans van de MMORPG Imperator. Mythic Entertainment heeft namelijk laten weten dat het spel voor onbepaalde tijd is uitgesteld. "Dit is de moeilijkste beslissing die we ooit hebben moeten maken" zegt Mythic president Mark Jacob. De reden om het spel in de ijskast te zetten was dat het simpelweg niet goed genoeg was. Met de release van Dark Age of Camelot heeft Mythic zich er op toe gelegd om alleen maar AAA-titels uit te geven, en Imperator was dat niet.

Imperator speelde zich af op een andere aarde dan wij kennen, eentje waarbij de oude Romeinen nooit verslagen waren, en uiteindelijk voor een andere toekomst zorgde.

Het team dat aan de MMORPG werkte zal zich nu bezig houden met Dark Age of Camelot en de komende uitbreiding. Later zal bepaald worden of Imperator nog een tweede kans krijgt of dat het inderdaad game over is. Ook het plan voor een kantoor in Europa is hiermee op losse schroeven komen te staan. Men verwacht echter in 2007, als de Warhammer MMORPG verschijnt, een Europese vestiging te openen.