Een (voor sommigen groot) nadeel van MMORPG's, is het feit dat je er maandelijks voor moet betalen. Toch zijn er zat mensen die het geld er voor over hebben om door de online werelden heen te struinen en lijkt het genre, met World of Warcraft als topper van het moment, in de lift te zitten.

Een MMORPG die al wat langer meegaat en ook tot de 'betalers' behoorde, is Anarchy Online. De door Funcom ontwikkelde game ligt sinds eind 2001 in de winkel en kent inmiddels al drie add-ons. Het spel is dan ook verre van uitgekakt.

En wat is nu het goede nieuws: Funcom heeft bekend gemaakt dat het spel voor mensen die zich voor 15 januari registreren een jaar lang gratis te spelen zal zijn! Niks abonnementskosten, gewoon helemaal gratiesj. Je kunt de volledige versie van de game direct downloaden, om vervolgens tot 1 januari 2006 te kunnen spelen. Wil je echter ook van de add-ons genieten, dan zul je wel gewoon het maandelijkse bedrag over moeten maken. Now you can experience Anarchy Online totally free of charge. You don't pay for the software. You don't pay any subscription. All we ask is that you register prior to January 15th. How about that for a Christmas present! The offer includes the original Anarchy Online. Our Expansion Packs, Shadowlands, Alien Invasion and Notum Wars are not included in this offer.

Met dank aan DrJ voor het melden van dit nieuws.