De MMOG markt is hot! Tenminste, dat moet haast wel als we zien hoeveel MMOG's er op de markt zijn en hoeveel er nog in ontwikkeling zijn. Een nog beter bewijs is afgelopen maand geleverd door World of Warcraft. Een MMOPG die het record van best verkochte-pc-game binnen-24-uur, wie had dat ooit kunnen denken. Toch is het moeilijk om inzicht te krijgen in de MMOPG markt, uitgevers zijn vaak doodstil over het aantal actieve gebruikers.

Gelukkig is hiervoor de site MMOGChart, welke gisteren een nieuwe rapportage heeft gepubliceerd. De cijfers op de site zijn zo accuraat mogelijk, en de maker ontvangt inside informatie over veel spellen. Opvallend is om te zien dat twee spellen een tiental keer succesvoller zijn dan de concurrentie: Lineage en Lineage II. Pas ver daarna komen Final Fantasy XI, Everquest en Star Wars Galaxies.

Goed nieuws voor de uitgevers, het aantal actieve gebruikers bij MMOG spellen blijft stijgen. Totaal zijn er nu 2.750.000 actieve MMOG spelers (exclusief Lineage, Lineage II en Ragnarok) , en de groei stagneert nog niet. In de nieuwste stats is ook World of Warcraft al opgenomen, die met een marktaandeel van 7% (exclusief Lineage, Lineage II en Ragnarok) een prachtige start heeft gemaakt. Voor meer stats over MMOG spellen kan je doorsurfen naar MMOGChart.com