MMO Dofus heeft 30 miljoen gebruikers | Gamer.nl

MMO Dofus heeft 30 miljoen gebruikers | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De Franse ontwikkelaar Ankama Games deelde dit mee op de Ankama Convention in Parijs afgelopen weekend. Het bedrijf liet ook weten dat Dofus per dag ongeveer één miljoen spelers huisvest, met maximaal ongeveer 250 duizend spelers die tegelijkertijd aan het spelen zijn.

Met name Frankrijk en andere Franstalige gebieden, zoals in België, Canada en Zwitserland, zijn belangrijk voor de MMO. In Frankrijk woont ongeveer zestig procent van alle Dofus-spelers. Ook in Spanje en Latijns-Amerika doet de game het goed. Ankama Games is van plan de game dit jaar in Rusland en Japan uit te brengen

Arena

Op 21 juni verschijnt er ook een PvP-versie van de game onder de naam Dofus-Arena. Ook wordt er gewerkt aan nieuwe afleveringen van een Dofus-animatieserie, waarvan het tweede seizoen op dit moment in Frankrijk uitgezonden wordt. De serie wordt door ongeveer een miljoen mensen bekeken.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou