Executive producer Dale Jackson is erg blij met de aankondiging van Strikeforce: "We zijn erg blij om samen te werken met Strikeforce, en ze als hoofdcompetitie in onze game te laten schitteren. Ze hebben een rijkdom aan mixed martial arts-expertise, voeren geweldige shows op en ze hebben een grote stal met vechters van de bovenste plank. Samen kijken we vooruit om de sport te laten groeien en het leveren van een meeslepende, interactieve speelervaring."

EA kondigde tevens de aanwezigheid van vechters Brett Rogers en Jake Shields aan. Daarnaast wordt het commentaar verzorgd door Frank Shamrock en Mauro Ranallo, is Jimmy Lennon Jr. is als ring announcer bevestigd en wordt de scheidsrechtersrol vertolkt door "Big John" McCarthy.

Nederlandse trots

In Europa geniet Strikeforce wellicht minder bekendheid dan het grote UFC, maar de competitie heeft wel een Nederlands tintje. Alistair Overeem is sinds november 2007 de eerste Strikeforce Heavyweight Champion en Gegard Mousasi is de Light Heavyweight Champion. Of Overeem ook in de game verschijnt, is nog niet bekend. Mousasi maakt in ieder geval wel zijn opwachting.

MMA wordt in 2010 verwacht voor PlayStation 3 en Xbox 360.