Hans Smith is een 25-jarige gehandicapte man uit Amerika met een liefde voor honkbal. Door een aangeboren handicap is hij niet in staat honkbal in het echt te spelen, maar ook de games zijn lastig te besturen voor hem. Jaren geleden heeft hij naar Sony San Diego een brief gestuurd met daarin de vraag of ze hem zouden kunnen helpen.

MLB

Sony vond het zo'n inspirerende brief dat ze een nieuwe moeilijkheidsgraad aan MLB 11: The Show hebben toegevoegd, die het mogelijk maakt het spel met één hand te spelen. Met een druk op knop kan de speler een bal gooien of slaan. De game stuurt de sporters automatisch naar de juiste plekken. 

Smith verklaarde: "voor sommige mensen, zijn dit gewoon spellen. Dat komt omdat ze op elk moment de console uit kunnen zetten en honkbal kunnen gaan spelen. Ik kan dat niet, dus voor mij is dit realiteit." Smith is een organisatie gestart die zich inzet voor gehandicapte gamers; Association for Disabled Virtual Athletes. Tevens is dat ook de naam van de nieuwe moeilijkheidsgraad.