Miyamoto's nieuwe project 'anders en onmogelijk op smartphones' | Gamer.nl

Miyamoto's nieuwe project 'anders en onmogelijk op smartphones' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Miyamoto bevestigt dat er "in de nabije toekomst" niets verandert aan zijn rol in het bedrijf. Dit in reactie op het artikel van Wired, waarin geclaimd wordt dat Miyamoto een andere rol binnen Nintendo op zich zal nemen. Zowel Miyamoto als Nintendo hebben dit kort na de publicatie van het interview ontkend.

De bedenker van Mario en Zelda geeft nu wel toe dat hij met nieuwe projecten bezig is binnen het bedrijf. "Tot we er klaar voor zijn om het product commercieel op de markt te zetten, kan ik niets vertellen. Maar wat we echt proberen is om anders te zijn. We proberen iets te maken dat nooit op een smartphone nagemaakt kan worden."

Miyamoto

Shigeru Miyamoto werkt al meer dan twee decennia bij Nintendo. Hij bedacht populaire gameseries als The Legend of Zelda en Super Mario. Tegenwoordig overziet hij veelal games en projecten binnen Nintendo en grijpt hij in waar hij denkt dat dat nodig is.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou