Miyamoto staat open voor een Zelda-spin-off met Sheik | Gamer.nl

Miyamoto staat open voor een Zelda-spin-off met Sheik | Gamer.nl

Volgens Shigeru Miyamoto is een spin-off van The Legend of Zelda met Sheik in de hoofdrol niet onmogelijk. Dat zei hij in een gesprek met de website Game Rant.

Lange tijd gingen er geruchten dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild een vrouwelijk hoofdpersonage zou kennen, ondanks meerdere uitspraken van Nintendo dat dit niet het geval was. De onlangs uitgebrachte trailer van Breath of the Wild bevestigde dat Link, ook in deze Zelda-game, een man is.

Volgens Miyamoto is het echter niet zo'n heel gek idee om een vrouw de hoofdrol te geven in een Zelda-game. In gesprek met Game Rant begon hij over een game met Sheik, een ninja en dubbelganger van prinses Zelda, in de hoofdrol.

"Zelfs binnen het ontwikkelteam is er gesproken over hoe cool een game met Sheik in de hoofdrol zou kunnen zijn. Het zou bijvoorbeeld een Zelda-spin-off kunnen zijn met Sheik als hoofdpersonage. Ik denk niet dat dat onmogelijk is."

In een eerder interview met Gamespot besprak Zelda-producent Eiji Aonuma ook de toevoeging van een vrouwelijk hoofdpersonage in de game. Hij argumenteerde dat de rol van Link in het niet zou vallen als Zelda degene is die vecht.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild verschijnt begin 2017 voor Nintendo Wii U en Nintendo NX.

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou