Miyamoto niet geïnteresseerd in maken van realistische games | Gamer.nl

Miyamoto niet geïnteresseerd in maken van realistische games | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Elke creatieve geest heeft zijn of haar eigen werkveld waar die persoon in uitblinkt. Ik zeg niet dat ik bijzonder slecht ben in het maken van nauwkeurige fotorealistische games, maar een game met een realistische insteek moet herkenbaar zijn om indruk te maken. Ik kies persoonlijk liever voor iets totaal anders", zegt Miyamoto. De man van Nintendo is op het moment bezig met de ontwikkeling van onder andere Pikmin 3 voor de Wii U, Luigi's Mansion 2 voor de Nintendo 3DS en een onaangekondigde titel.

Geen pensioen

Eerder ontstond er opschudding toen Miyamoto via Wired verwees naar zijn mogelijk pensionering. In een verduidelijking laat hij weten dat hij zichzelf nog niet oud genoeg vindt om al aan pensioen te denken. "Iedereen moet nou eenmaal op een bepaald moment met pensioen gaan. Ik wil alleen duidelijk maken dat we ons bezig houden met de voorbereidingen", aldus Miyamoto.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou