Miyamoto: 'Mario is niet geschikt voor vr' | Gamer.nl

Miyamoto: 'Mario is niet geschikt voor vr' | Gamer.nl

Nintendo's Shigeru Miyamoto, de geestelijk vader van Mario en Zelda, denkt niet dat Mario goed zou werken in combinatie met virtual reality.

Na Apple's iPhone 7-presentatie, waar Miyamoto de iOS-game Super Mario Run onthulde, sprak USA Today met de ontwikkelaar. "Ik denk dat we Mario relevant houden door hem op nieuwe platforms uit te brengen", aldus Miyamoto over het feit dat Mario vanaf december op iPhone en iPad speelbaar is. "Maar we willen dat families samen spelen. Virtual reality sluit mensen af van de echte wereld en dat past er niet echt bij. We willen ook dat mensen voor een lange tijd spelen, en dat is lastig in vr."


Nintendo is van plan ergens dit jaar hun nieuwe platform de NX te onthullen. Hier is nog niets over bekend, maar afgaande van Miyamoto's opmerkingen lijkt vr-technologie uitgesloten.

In hetzelfde interview gaf Miyamoto ook aan bewondering te hebben voor Star Wars-maker George Lucas. Toen hij hem ontmoette "veranderde ik meteen in een fanboy. Ik vind het geweldig hoe hij zijn droom in films heeft veranderd."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou