Miyamoto geeft minder sturing binnen Nintendo | Gamer.nl

Miyamoto geeft minder sturing binnen Nintendo | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Miyamoto bevestigt daarmee nogmaals dat van een terugtreden geen sprake is. Dat werd wel door website Wired gemeld, na een interview met de topman van Nintendo waarin hij sprak over met pensioen gaan. Miyamoto wilde toen aangeven dat hij deze uitspraak gebruikt als een manier om opkomend talent binnen Nintendo klaar te stomen voor wanneer hij daadwerkelijk aftreedt.

Hoewel Miyamoto nog steeds de ontwikkeling van meerdere projecten overziet, investeert hij hier steeds minder tijd in. De uren die daarmee vrijkomen, gebruikt hij om nieuwe ideëen voor een grote titel te bedenken. Dat is volgens hem zijn taak als ontwikkelaar, het creëren van een hit die in staat is om de entertainmentindustrie te veranderen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou