Miyamoto en Takeda blijven in functie als directeurs van Nintendo | Gamer.nl

Miyamoto en Takeda blijven in functie als directeurs van Nintendo | Gamer.nl

Shigeru Miyamoto en Genyo Takeda deelden samen met wijlen president Satoru Iwata de rol van representatieve directeurs van het bedrijf en blijven dat doen, terwijl ze voor nu ook de werkzaamheden van Iwata op zich nemen.

Nintendo laat via een persbericht weten dat beide heren, die deze functie al geruime tijd bekleden, dat blijven doen. Het is niet bekend of Nintendo ondertu en naar een nieuwe CEO voor het bedrijf zoekt, van plan is om Miyamoto of Takeda te promoten tot CEO of de situatie te houden zoals hij nu is.

Miyamoto is de bedenker van gameseries als Mario en Zelda. Takeda is de bedenker van Punch-Out!! en StarTropics. Beide werknemers hebben zich de laatste jaren minder gericht op de ontwikkeling van games. In plaats daarvan zijn ze vooral bezig met het besturen van het bedrijf en het aansturen van ontwikkelteams.

Nintendo maakte vannacht bekend dat CEO Satoru Iwata zaterdag op 55-jarige leeftijd is overleden aan de gevolgen van kanker. Iwata stond sinds 2002 aan het hoofd bij Nintendo. Hij was de eerste president van het bedrijf die geen lid was van de familie Yamauchi.

Lees de In memoriam over Satoru Iwata.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou