Als je als journalist aanwezig bent tijdens deze E3, of als gamer thuis op internet alles aan het volgen bent, zou je de impressie kunnen krijgen dat Nintendo haar acherban is vergeten. Dat ze zich volledig richten op de casual markt en geen hardcore games meer in ontwikkeling hebben. In een interview met MSNBC wist geestelijk vader van onder andere Mario en Zelda, Shigeru Miyamoto, dit te weerleggen.

Miyamoto: "De manier waarop we naar E3 kijken is veranderd. E3 is heel lang een plek geweest die compleet draaide om de hardcore gamer - en Nintendo deed daar absoluut aan mee. Nu zien we het eerder als een kans voor ons om nieuwe concepten en nieuwe manieren van gamen aan het licht te brengen bij een grotere doelgroep, gedeeltelijk door de aandacht die de E3 show tegenwoordig in de pers geniet."

"Mensen zouden wel eens de indruk kunnen krijgen dat Nintendo niet meer bezig is met games die leuk zijn voor de hardcore gamer, maar er zijn nog heel veel van dergelijke games in ontwikkeling bij ons. We zien de E3 show gewoon niet meer als de juiste plek om deze games te laten zien."

Alhoewel Miyamoto hier zeker een punt zou kunnen hebben, denken wij dat de man er gedeeltelijk naast zit. Wij denken dat een bedrijf tegenwoordig moet streven om games die onder beide doelgroepen vallen te tonen. Want ondanks dat er vele journalisten aanwezig zijn voor kranten, tijdschriften en websites met duizenden, zo niet miljoenen lezers over heel de wereld, komt een groot gedeelte van de aanwezige journalisten op E3 van de gamejournalistiek. Ze schrijven voor gamewebsites en gametijdschriften, die gelezen worden door hardcore gamers.

Desalniettemin moet dit toch een bevestiging zijn waar vele hardcore gamers die jarenlang fan zijn geweest van Nintendo - en dat nog zijn - opgelucht adem van kunnen halen. Wellicht dat naar verloop van tijd nog genoeg games aangekondigd gaan worden die wel hun interesse wekken - we weten inmiddels dat nieuwe Zelda- en Pikmin-titels voor de Wii in ontwikkeling zijn.