Shigeru Miyamoto is, net zoals Steven Spielberg voor de film, zo'n beetje de belichaming van de huidige gameindustrie. De goedlachse Japanner is werkzaam bij Nintendo en heeft daar nogal wat in de pap te brokken. Dat is trouwens niet alleen onze mening, ook CNN Money heeft ontdekt dat Miyamoto niet zomaar een spelletjesontwikkelaar is.

Dat blijkt uit een recent verschenen 'important things of today' lijstje waarin alle toonaangevende personen, producten, trends en ideeën te vinden zijn die de wereld stilaan aan het veranderen zijn. Shigero Miyamoto staat maarliefst op de twintigste plaats (uit een totaal van vijftig), geflankeerd door de baas van AT&T en de stichter van Telsa Motor. CNN weet over Miyamoto te vertellen dat hij niet alleen bekende game-iconen als Donkey Kong, Mario en Zelda uit de grond heeft weten te stampen, de Wii blijft ook niet onbesproken.

Volgens CNN heeft Miyamoto met de Wii niet alleen een fysieke dimensie aan de gamesindustrie toegevoegd, het echte innovatiepunt van de Wii is dat de console zo'n uiteenlopende groep van mensen weet aan te spreken. CNN sluit af met te zeggen dat Miyamoto een nieuwe wind door de '$30 billion industry' laat waaien.