Miyamoto: '3D gebruiken op 3DS is niet verplicht' | Gamer.nl

Miyamoto: '3D gebruiken op 3DS is niet verplicht' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Vergelijk het met software voor de Nintendo DS", zo legt Miyamoto uit. "[Wanneer DS-games op de 3DS worden afgespeeld] zie je die ook in twee dimensies. Nieuwe games zullen specifiek voor de 3DS bedoeld zijn, maar of er 3D-effecten in zitten ligt geheel aan de ontwikkelaar, net zoals het gebruik van het touchscreen op de DS ook aan de ontwikkelaar lag."

Uitdaging

Miyamoto probeert de ontwikkeling voor de 3DS hiermee gemakkelijker voor ontwikkelaars te maken. "Opeens alle ontwikkelaars verplichten om 3D-games te maken voor de 3DS zou een hele grote uitdaging voor ze vormen. We denken dat het beter is voor ontwikkelaars en spelers als ze het zelf mogen kiezen: plaatjes die een beetje op de voorgrond verschijnen of games die echt volledig gebruik maken van 3D."

De 3DS komt in februari uit in Japan. In maart verschijnt de draagbare console in Nederland, maar een precieze releasedatum wordt later deze maand bekendgemaakt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou