De Russische ontwikkelaar MiST Land South heeft een mooi streven. 'We strive to make perfect games and each our project brings us closer to the purpose.', zo vertelt men in een betoog op de officiële website. Binnen dit streven valt ook 4th Battalion, een actie-RPG die men momenteel voor uitgever Game Factory Interactive ontwikkelt.

4th Battalion speelt zich af in de toekomst. De mensheid heeft inmiddels het complete zonnestelsel gekoloniseerd. Maar zoals het de mensheid betaamt, zoekt men weer ruzie met elkaar. De verschillende koloniën raken met elkaar in oorlog en de planeet Mars wordt uitgekozen als strijdtoneel. Als speler neem je in deze game de rol aan van een jong lid van de Heavy Crusaders Battalion, de 4th Battalion, om orde op zaken te stellen. Het spel bevat de volgende speleigenschappen:- Up-to-date graphical engine that uses all the benefits of modern video-cards;

- The most realistic physics and dynamics;

- Real life like lighting and spectacular special effects;

- Huge and fully interactive world;

- Complex and non-linear plot;

- Advanced dialogue system;

- Ability to drive more than 30 kinds of vehicles - from light sand-buggy to heavy assault walking-tank;

- Wide list of available weapons and equipment;

- Unlimited possibilities to improve your character;

- You will be able to fully modify and upgrade vehicles for any purpose;

- Massive dynamic battles with thousands of units;

- Ability to create your own army;

- Gameplay variety, including stealth-missions;

- Diplomacy and economic system.

De release van 4th Battalion valt in het tweede kwartaal van 2006. Hopelijk wordt het spel beter dan de vorige producten van MiST Land. Zowel Paradise Cracked als Power of Law klonken veelbelovend, maar vielen uiteindelijk enigszins tegen.