Nieuws
Mirrors Edge Catalyst

Mirror's Edge tv-serie op komst

Endemol-studio bemachtigt rechten

Geschreven door Alicia Tai op

Endemol Shine Studios heeft de rechten verkregen om een televisieserie te maken rondom Mirror's Edge. Het is nog niet bekend wanneer de tv-serie moet verschijnen.

De van oorsprong Nederlandse televisieproducent is enthousiast over de tv-serie: "We zien Mirror's Edge als een franchise voor een wereldwijd tv-publiek", zegt Sharon Hall, voorzitter van Endemol Shine Studios. "Het heeft een sterke vrouwelijke protagonist, veel enthousiaste fans en Electronic Arts en EA DICE hebben het merk sterk neergezet".

In Mirror's Edge is de samenleving vervallen in een dystopie, waarin de overheid alles dicteert. De Runners, een verzetsgroep die parkour gebruikt om zich te verplaatsen door de stad, fungeren als koerier om berichten die niet door de overheid gelezen mogen worden door te geven. Hoofdrolspeelster Faith is een van deze Runners. Tijdens het verhaal van de game raakt ze betrokken in een complot die potentieel de gehele samenleving zou kunnen laten instorten.

Mirror's Edge verscheen in 2007 voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc. Een reboot van de game, genaamd Mirror's Edge Catalyst, komt op 9 juni uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Bron: Deadline

Dit artikel delen:

Lees meer

Resident Evil 2-locaties in Umbrella Corps Nintendo nodigt 500 fans uit om nieuwe Zelda in New York te spelen
0

Reacties op: Mirror's Edge tv-serie op komst

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.