Nu Mirror's Edge begin november naar de PlayStation 3 en Xbox 360 komt sprinten, leek het Senior Producer Owen O'Brien leuk om iets meer te vertellen over de toekomstplannen van de franchise. Hij onthulde dat Mirror's Edge de eerste titel is uit een geplande trilogie.

"Het verhaal dat we momenteel vertellen is een soort trilogie, een drie-eenheid van verhalen", vertelde O'Brien aan AusGamers. "De eerste paar spellen draaien volledig om Faith. Het gaat over haar ervaring in de wereld."

Maar dat betekent niet dat de serie zal stoppen na het derde deel. "Ik denk dat er veel meer diepte zit in het verhaal, zodat we verschillende kanten op kunnen met de vertelling of misschien het verhaal van iemand anders kunnen vertellen," legde hij uit. "Ik denk dat de wereld die we hebben gecreëerd, de stad, de cultuur en de omgeving, net zo interessant is, of nog interessanter dan het verhaal van één personage."

Een level-editor behoort wellicht tot de mogelijkheden in Mirror's Edge 2, want O'Brien gaf aan dat "we daar waarschijnlijk naar gaan kijken voor het vervolg. Het punt is, het spel is zo makkelijk en intuïtief te spelen, dat het maken van een level-editor een kunst op zich is," beargumenteerde hij. "Als we het doen, willen we een editor maken die net zo intuïtief en makkelijk te gebruiken is als het spel zelf."