'Mirror's Edge 2 zal op Battlefield 3-engine draaien' | Gamer.nl

'Mirror's Edge 2 zal op Battlefield 3-engine draaien' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Gibeau doet nog geen concrete aankondigingen rondom Mirror's Edge 2. "We hebben Mirror's Edge niet de nek omgedraaid. We bekijken hoe we het terug kunnen brengen op de juiste manier", vertelt Gibeau. "We houden van de serie en de jongens van DICE hebben echt iets speciaals gecreeërd de eerste keer." 

"Dan moet je een goed idee hebben om een tweede deel te kunnen maken en daar werken we aan." DICE, ook de ontwikkelaar achter Battlefield 3 en de Frostbite 2-engine, zal dan volgens Gibeau zeker gebruikmaken van de eigen engine. "Je gaat die combinatie zien, dat weet ik zeker."

Koelkast

In juni 2009 sprak Electronic Arts voor het eerst over Mirror's Edge 2. Begin dit jaar werd de game echter, na anderhalf jaar stilte, in de koelkast gezet. Gibeau is er echter stellig over dat EA en DICE blijven kijken naar hoe ze de serie zouden kunnen terugbrengen. De eerste Mirror's Edge, waarin de speler vanuit de eerste persoon kan freerunnen over gebouwen, verscheen in november 2008.

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou