Na Underground en Most Wanted vervolgt de Need for Speed serie zich dit jaar met Need for Speed Carbon. De term Carbon is afkomstig te zijn van de "Carbon Canyons", de plek waar de game zich af gaat spelen. Informatie over de game is nog niet ruimschoots verspreid, dus mogen we nog lekker gokken naar wat de inhoud van Carbon ons zal bieden. En hey, we doen niets liever, dus hierbij wederom een lijstje met speleigenschappen die nog een vraagteken achter zich hebben.

Zoals al bekend was, krijgt de crew (die ervoor zorgt dat je auto tiptop in orde is) in Carbon meer aandacht. Je kunt zelf je team samenstellen, maar hoe dit precies in elkaar steekt is nog niet bekend. Het menselijke karakter aan het racen wordt verder versterkt door ook je tegenstanders een eigen twist te geven. Ieder personage waar je tegen racet heeft zijn eigen persoonlijke kenmerken, zoals het nemen van veel risico of het beuken als je in de weg racet.

Verder bouwend op het Need for Speed-idee dat de laatste jaren ontstaan is, besteed je in Carbon ook tijd aan het veroveren van de drie maps die het spel rijk is. Ieder map heeft zeven territoria die je kunt veroveren, wat als voordeel oplevert dat je toegang krijgt tot bepaalde garages en winkels.

Need for Speed Carbon komt eind dit jaar uit voor de Xbox 360, PlayStation 3, Wii, PS2, Xbox en PSP.

Vonkster wist ons tevens nog te wijzen op een teaser trailer van de game welke op YourTube.com te bekijken is.