Minecraft's 1.8-update vanaf vandaag beschikbaar op pc | Gamer.nl

Minecraft's 1.8-update vanaf vandaag beschikbaar op pc | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De update verbetert de prestaties van de game, geeft de mogelijkheid aangepaste werelden aan te maken en verhelpt diverse bugs. Het renderen van de blokjes is vernieuwd, spelers kunnen hun personages gedetailleerdere skins aanmeten en de speelse ies van anderen bekijken met de nieuwe 'spectator modus'.

Dorpelingen planten nu zaden en oogsten deze. De update voegt tevens konijnen toe en geeft sponsblokken hun waterabsorberende eigenschap terug. Mojang toont een uitgebreide lijst van de grootste veranderingen in de update, dit zijn echter niet alle vernieuwingen.

De ontwikkeling van de update nam ruim 300 dagen in beslag. Vandaag verschijnt de update automatisch in de Minecraft-launcher.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou