Microsoft voegt daaraan toe dat de game een record heeft gevestigd: nooit eerder wist een game binnen 24 uur zoveel te verkopen op Xbox Live Arcade als Minecraft. Eind april liet Microsoft nog weten dat XBLA-game Trials Evolution een recordomzet binnen 24 uur had behaald. Aangezien Minecraft het duurdere spel is van de twee en meer is verkocht in diezelfde tijd, heeft Minecraft ook dat record verbroken. Hoeveel Minecraft is verkocht, is onbekend.

Phil Fish, de maker van XBLA-game Fez, reageerde verrast op het feit dat Persson binnen een uur al wist hoeveel zijn game had verkocht. "Hoe heb jij die informatie van Microsoft gekregen?", vraagt Fish op Twitter aan Persson. "Wij weten na bijna een maand nog steeds niet precies hoe vaak Fez is verkocht. En jij krijgt cijfers na 24 uur?"

Persson zei daarop zich er niet van bewust geweest te zijn dat hij een speciale behandeling krijgt van Microsoft. Fish legt uit: "De standaardprocedure is dat je ontdekt hoeveel je hebt verkocht wanneer je dat voor het eerst checkt drie of vier maanden later. (...) Jij krijgt ook gratis updates, terwijl elke andere ontwikkelaar op het platform te horen krijgt dat dat simpelweg geen optie is." Daarop zegt Persson dat zijn mensen hebben moeten vechten voor het kunnen uitbrengen van gratis updates, en dat ze maar een beperkt aantal keer mogen updaten.