Minecraft verschijnt 29 september voor Android | Gamer.nl

Minecraft verschijnt 29 september voor Android | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De Pocket Edition was al eerder uitgebracht voor Android, maar die release was exclusief voor de Xperia Play. Mojang kondigde gisteren aan dat het spel nu ook voor de andere Android-apparaten gaat verschijnen. In het YouTube-filmpje wordt verder uitgelegd hoe de gameplay van Minecraft werkt via de touchbesturing. Het spel maakt hiervoor gebruik van een virtuele vierpuntsdruktoets. Door middel van veegbewegingen kan er in het spel worden rondgekeken.

Minecraft - Pocket Edition krijgt daarnaast binnenkort een update die de Survival-modus toevoegt. Voor de PC-versie is deze modus al sinds 2009 beschikbaar. Mojang heeft ook aangekondigd er een iOS-versie van het spel in ontwikkeling is, al is nog niet precies bekend wanneer deze verschijnt.  De studio liet wel weten dat dit "voor het einde van dit jaar is".


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou