Nieuws
Minecraft

Minecraft-spelers kunnen na update geband worden uit alle online servers

Waaronder ook private servers

Geschreven door Marvin Toepoel op
Door een nieuwe update kunnen spelers van Minecraft direct geband worden als zij gerapporteerd worden door anderen – ook in private servers die niet van Microsoft of Mojang zijn.

De update in kwestie, 1.19.1, is nog niet uit en bevindt zich in een ‘pre-release’-fase. Ontwikkelaar Mojang heeft wel al details gegeven over de update, en daaruit blijkt dat er veranderingen voor het straffen van spelers worden doorgevoerd. Zo is er een nieuwe UI voor spelers die de regels overtreden, die duidelijk maakt dat ze de regels hebben overtreden en als gevolg (tijdelijk) verbannen worden uit het spel.

Moderatoren van Minecraft kunnen na het bekijken van de meldingen van spelers besluiten om de overtredende speler online uit te sluiten, waarna ze alleen nog toegang hebben tot de singleplayer van het spel. Dit geldt niet alleen voor servers die door Microsoft en Mojang worden gerund, maar ook voor zogenaamde private servers die door spelers zelf tot stand zijn gekomen. Immers gebruiken private servers ook de authenticatie-software van de ontwikkelaars, waarmee wordt bevestigd dat ze een legitieme kopie van Minecraft bezitten.

Gebande spelers zien bij het opstarten van Minecraft dus een nieuw schermpje waarin staat dat ze geen toegang meer hebben tot de online functionaliteiten van het spel. Ook wordt daarin uitgelegd waarom ze een ban hebben gekregen, en hoe lang die nog duurt. Als het testen van update 1.19.1. goed verloopt, moet hij op 28 juni worden doorgevoerd voor alle spelers, zo valt te lezen op de Minecraft-website.

Bron: Mojang

Dit artikel delen:

Lees meer

343 Industries denkt erover microtransacties toe te voegen aan Halo: The Master Chief Collection Obsidian Entertainment geeft uitgebreide introductie van Pentiment
1

Reacties op: Minecraft-spelers kunnen na update geband worden uit alle online servers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    BoobyPhysics

    • 24 juni 2022 17:54
    zou dit vooral gebruiken om vrienden te kloten…

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.