Buiten enkele bugfixes, voegt de update onder andere dieren, hekken, deuren en nieuwe blokken toe. In de achtergrond heeft Mojang ook veel werk verricht voor de ondersteuning van de survival-modus van het spel. Dit geeft de ontwikkelaar de mogelijkheid om makkelijker en sneller updates uit te brengen. Crafting zit nog niet in deze update, omdat de besturing daarvoor opnieuw moet worden uitgedacht.

De Zweedse ontwikkelaar is nu van plan de update op 8 februari ter goedkeuring aan te bieden aan de kwaliteitscontroleurs van de Android Market en de iOS App Store. Als de update meteen wordt goedgekeurd, zal deze naar verwachting nog in de eerste helft van februari verschijnen.

Fout

De ontwikkelaar had eerder een update uit willen brengen, maar zegt veel code te moeten aanpassen, omdat de game een andere focus krijgt. "Ons originele plan was om Minecraft: Pocket Edition meer als Minecraft Creative te maken. Maar helaas, we zaten fout", schrijft ontwikkelaar Daniel Kaplan. "We hebben heel veel comments en feedback gelezen en het lijkt erop dat we een grote fout hebben gemaakt. Jullie willen monsters, grondstoffen, dieren en meer verschillende bouwblokken."