Minecraft-ontwikkelaar: 'Piraterij is geen diefstal' | Gamer.nl

Minecraft-ontwikkelaar: 'Piraterij is geen diefstal' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Piraterij is geen diefstal. Als je een auto steelt, gaat het origineel verloren. Als je een game kopieert dan zijn er simpelweg meer van in de wereld", legt Per on uit. "Er is niet zoiets als een 'misgelopen verkoop'. Veroorzaakt een review dan misgelopen verkoop? Of een gemiste verscheepdatum?"

Per on vindt dat ontwikkelaars piraterij niet als iets slechts moeten zien, maar als een alternatieve manier om klanten te bereiken. Games moeten volgens hem worden gezien als een service, niet als producten die éénmalig gekocht worden. "Zorg ervoor dat een game langer houdbaar is dan een week. Een online account is niet gevoelig voor piraterij."

Minecraft

Per on volgt dit model bij Minecraft ook. Een bètaversie van het spel is momenteel te koop en deze wordt door Per ons studio Mojang Specifications regelmatig voorzien van updates die nieuwe functionaliteiten toevoegen en de game verbeteren. Begin dit jaar werd bekend dat het spel inmiddels bijna een miljoen keer is verkocht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou