Minecraft-ontwikkelaar boekt 23 miljoen euro omzet | Gamer.nl

Minecraft-ontwikkelaar boekt 23 miljoen euro omzet | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Tijdens de alfafase verkocht het spel 800 duizend keer voor 9,95 euro. In de bètafase verkocht het spel nog een miljoen keer voor de prijs van 14,95 euro. "Het geld komt ergens binnen en ik probeer er niet naar te kijken", vertelt Per on. "Ik krijg een normaal salaris voor de dagelijkse dingen die ik doe, maar ergens is er een grote berg aan geld. Paypal krijgt een gedeelte en belastingen moeten ook betaald worden, maar het blijft veel geld."

Minecraft

Een andere vraag die aan Per on gesteld werd, is of toekomstige spellen eveneens midden in het ontwikkelingsproces uitgebracht worden, zoals Minecraft. "Ik denk dat het een goed idee is voor een kleine studio om op die manier te ontwikkelen", legt hij uit. "Het is mi chien niet de meest logische besli ing voor alle type spellen. Ik wil in elk geval spellen op die manier uitbrengen in de toekomst. Ontwikkelen in het donker is eng en fout."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou