Minecraft-ontwikkelaar 4J Studios gaat games uitgeven

Minecraft-ontwikkelaar 4J Studios gaat games uitgeven

4J Studios, de ontwikkelaar van de consoleversies van Minecraft, gaat zelf games uitgeven.

De Schotse studio werd in 2005 opgericht en heeft zich vooralsnog alleen op de ontwikkeling van spellen gericht. Hun grootste wapenfeit is Minecraft op Xbox, PlayStation en Nintendo-consoles.

Nadat in maart 2021 een investeringsronde is gehouden, gaat het bedrijf vanaf nu zelf games uitgeven. De studio richt zich hierbij voornamelijk op Schotse studio's die als "rijzende sterren" kunnen worden gezien.

Op de officiële website wordt gemeld dat de eerste game die uitgegeven gaat worden door 4J Studios Skye Tales is, een game van Puny Astronaut. Het spel moet in 2023 op Nintendo Switch uitkomen. 

4J-voorzitter Chris van der Kuyl: “Skye Tales is een perfect voorbeeld van onze 'games for everyone'-aanpak. We zijn enorm blij dat Skye Tales de eerste game is die wordt gepubliceerd door 4J Studios. Het voelt voor ons als een natuurlijke evolutie, omdat consumenten games meer online kopen.”

In 2023 moeten er meer games uitgegeven worden door 4J. Die spellen moeten volgend jaar onthuld worden en komen van ontwikkelaars als Ant Workshop en StormCloud Games. "Onze ambitie is om gamemerken uit te brengen waar we ons nauw aan verbonden voelen en waar we in geloven, om er vervolgens succesvolle franchises van te maken."

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Nog geen artikel over Age of Empires 2/4 naar Xbox + Age of Mythology remaster?

0

Aanbevolen voor jou