Net als sommige andere games zoals Team Fortress 2 wordt Minecraft op PC regelmatig voorzien van updates. Op Xbox 360 is dat momenteel niet mogelijk; het uitbrengen van een update voor een Xbox 360-game is doorgaans een langdurig proces omdat Microsoft alle updates zelf moet testen en goedkeuren.

"Microsoft weet dat het heel moeilijk is om op Xbox 360 hetzelfde te doen als op PC, waar (Minecraft) constant wordt geüpdatet, omdat je door een volledige testfase moet", zei Burns tegen Edge. "Maar ze zijn erop gebrand om die kant op te gaan. Ze zien het wel als de toekomst, dus ik denk dat wij misschien wel de eerste zijn om constante updates te gaan doen."

Hoewel Burns meent dat het proces aanzienlijk wordt versoepeld, denkt hij wel dat Microsoft altijd updates zal blijven controleren. Daarom gelooft hij niet dat de Xbox 360-versie van Minecraft net zo snel geüpdatet kan worden als de PC-versie. Hij hoopt wel dat het mogelijk wordt om elke twee maanden een update voor de game uit te brengen.