Minecraft-map toont hoe lockdown werkt

Minecraft-map toont hoe lockdown werkt

Dit weekend verscheen een officiële Minecraft-map die een lockdown gedurende een pandemie simuleert.

De map, genaamd Blockdown Simulator, is gemaakt door ontwerp- en innovatiebedrijf AKQA en is onderdeel van de steun aan de VN en partner Heart 17, zo meldt ontwikkelaar Mojang. Mojang benadrukt dat de map geen volledig accurate simulatie van een lockdown en virusverspreiding is, maar wel een goede manier betreft om het scenario te visualiseren.

In de map verspeidt een zombievirus zich langzaam onder dorpsbewoners. Daarbij kunnen spelers kiezen tussen drie scenario's: free for all, quarantaine en lockdown. Wie ervoor kiest om te observeren, kan ook vanuit een centrale toren in het dorp hendels overhalen en zien hoe scenario's uitspelen. Zo kunnen er extra zombies worden geplaatst of deuren worden gesloten.

Spelers kunnen er ook voor kiezen om als arts te fungeren in het ziekenhuis en daar Zombie Villagers helpen genezen op Zombie Intensive Care Units. Om het daadwerkelijke gezondheidssysteem na te bootsen is er per intensive care unit plaats voor één bewoner. Spelers moeten gouden appels verdelen om patiënten te genezen.

Blockdown Simulator is nu gratis te downloaden voor Minecraft Java Edition.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@denver Ik in ieder geval wel. Begon ook al erg snel toen ik voor het eerst de supermarkt in moest. Wat een gezeik en genozel van hoop klanten. Ga dan niet, of blijf op zijn minst niet 15min in het gangpad staan als je je afstand zo belangrijk vindt en gauw weer thuis wilt zijn.

0

@Vogeltje of hou je gewoon aan de regels net zoals miljoenen anderen? Ik ben er ook moe van, maar volg de regels wel. Ik ga liever nog niet dood en wil de dood van anderen ook niet op mijn geweten hebben.

0
test

Ben Corona moe.

0

@Oxymorphone ik niet, doe mij nog maar een Coronaatje

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou