Net als Elite zou Perssons volgende project een futuristische handelsgame kunnen zijn in een open wereld, maar anders dan die klassieke game uit 1984, zouden spelers niet het ruimteschip zijn, maar het personage in het ruimteschip. "Ik wil een ruimtegame die meer op Firefly lijkt", vertelt Persson. "Ik wil rond kunnen rennen op mijn schip en een brandje moeten blussen. Zoals: 'oh shit, het koelsysteem is uitgevallen, ik moet hier een brand blussen'."

Persson zou de ontwikkeling van de game op dezelfde manier aanpakken als hij met Minecraft heeft gedaan. "Laat me er een tijdje aan werken en dan voegen we mensen toe wanneer dat nodig is. En proberen mensen er zo snel mogelijk voor te laten betalen, want het wordt waarschijnlijk ook een sandbox-game zonder einde, dus het hoeft niet klaar te zijn voordat mensen het kunnen spelen."

Of hij deze game ook daadwerkelijk gaat maken, weet Persson nog niet. Als iemand anders er met het idee vandoor gaat, zou hij dat ook niet erg vinden, vertelt hij. "Dat is prima, ik wil die game gewoon spelen."