Minecraft-maker stelde voor Scrolls-merknaam op te geven | Gamer.nl

Minecraft-maker stelde voor Scrolls-merknaam op te geven | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Ook stelde hij voor om een subtitel aan zijn Scrolls-game toe te voegen, om verwarring te voorkomen. Bethesda weigerde echter beide voorstellen en diende uiteindelijk een officiële aanklacht in. Als gevolg daarvan zal Per on voor de rechter moeten verschijnen, zo meldde hij laatst via Twitter.

De naam Scrolls zou volgens Bethesda te veel lijken op de Elder Scrolls-games die het uitgeeft. Per on is het hier niet mee eens en stelde dat de uitgever zich op basis van die argumentatie zelf ook schuldig maakt aan merknaamschending, met zijn aankomende game Rage. Dit zou dan ook te veel gelijkenis vertonen met Streets of Rage, een oude game van Sega. 

Volgens Kotaku liggen de zaken niet zo zwart-wit. De merknaam 'Scrolls' die Per on wilde laten vastleggen, betreft alle vormen van media en zou zijn studio Mojang Specifications het recht geven om andere partijen die ook Scrolls in hun merknaam verwerken hierom aan kunnen klagen. Of hij hiervan op de hoogte was bij het aanvragen van de naam, is niet bekend.   


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou