Minecraft-maker: 'Quake III was geen handige keuze' | Gamer.nl

Minecraft-maker: 'Quake III was geen handige keuze' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Terugkijkend was Quake III mi chien een slechte keuze", aldus Per on, die hiermee doelt op het feit dat Bethesda een aantal profe ionele Quake-spelers in dienst heeft. Per on daagde Bethesda onlangs uit voor een potje Quake III, om de problemen die de uitgever heeft met de naam van zijn nieuwe game Scrolls niet via de rechtbank uit te hoeven vechten.

Als Per on en de spelers die hij optrommelt winnen van Bethesda, dan wil Per on dat het bedrijf verdere juridische stappen achterwege laat en hem gewoon de naam laat gebruiken. Verliest hij, dan zal hij de naam zelf veranderen in iets waar Bethesda zich wel in kan vinden. 

Scrolls conflicteert volgens Bethesda met zijn eigen gamereeks The Elder Scrolls. Een Zweedse advocatenfirma stuurde daarom namens de uitgever een dringend verzoek aan Per on om op te houden met het gebruik van de naam, anders zou het een officiële aanklacht indienen. Bethesda heeft vooralsnog niet gereageerd op Per ons voorstel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou