Minecraft-maker onderneemt geen actie tegen klonen | Gamer.nl

Minecraft-maker onderneemt geen actie tegen klonen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Kaplan zegt dat zolang Fortre Craft (of Total Miner) niets gebruikt wat Mojang gemaakt heeft, het geen actie zal ondernemen. Hij geeft aan dat de games hem vervelen. "Ze doen helemaal niets nieuws". Kaplan vergelijkt hun overeenkomsten met Minecraft echter met de situatie waarin Doom vroeger verkeerde. "Zouden de Doom-makers iedereen die een first-person shooter ontwikkelt aanklagen? Precies, dat bedoel ik."

Een van de games die qua opzet veel op Minecraft lijkt, Fortre Craft, is op dit moment voor drie dollar te koop via het Xbox Live Indie-kanaal. De maker van de game, Adam Sawkins, vindt de kritiek dat hij alles van Minecraft zou kopiëren onterecht. De gameplay is volgens hem compleet anders. Hij stelt verder dat er op Xbox Live geen ruimte meer is voor Minecraft. Fortre Craft en Total Miner zouden al alles bieden wat Xbox 360-spelers zoeken, tegen een lagere prijs.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou