Minecraft-maker: 'Monopolie in digitale markt een beetje gevaarlijk' | Gamer.nl

Minecraft-maker: 'Monopolie in digitale markt een beetje gevaarlijk' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Per on zegt verder niets tegen Valve, het bedrijf achter Steam, te hebben. "Ik hou van Valve, maar uit principe vind ik het idee van één platform een beetje eng. Ik vind het  goed dat er anderen zijn die concurreren, bijvoorbeeld Desura en Impulse, die recentelijk gekocht zijn door GameStop. Het is goed dat er meer zijn."

Origin

De oprichter Minecraft-studio Mojang ziet Origin, het digitale distributieplatform van uitgever Electronic Arts, een aantal fouten maken ten opzichte van Steam. "Dat is knap, want ze hadden acht jaar om Steam te bestuderen. Ze hebben zeker een kans om hun ding te doen, maar ze zouden eigenlijk moeten stoppen met titels die mensen forceren het platform te gebruiken en in plaats daarvan laten zien waarom mensen het zouden moeten gebruiken."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou