Minecraft-maker lanceert satirisch paardenspel | Gamer.nl

Minecraft-maker lanceert satirisch paardenspel | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Cliffhorse is het eerste volledig nieuwe spel dat Notch zelfstandig uitbrengt sinds het populaire Minecraft. In de nieuwe game besturen spelers een paard dat door een tropisch landschap rent en een grote bal rondduwt. Cliffhorse is gratis te downloaden via de website van Notch.

De game maakt verder het fenomeen Early Acce belachelijk. Notch zegt dat de game nog in een bètafase zit, maar garandeert niet dat er nog updates komen. Wel kunnen geïntere eerden hem betalen in Dogecoins, de ironische variant van het virtuele betaalmiddel Bitcoins. Notch laat via Twitter weten dat hij al 100 dollar aan Dogecoins heeft gekregen.

Na het succes van Minecraft werkte Notch aan een nieuw spel, 0x10c, maar dat werd vorig jaar plotseling geannuleerd. Ook hielp hij mee met de ontwikkeling van Mojangs kaartspel Scrolls.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou