Op zijn blog daagt Notch Bethesda uit voor een gevecht in Quake 3. Zijn idee is geïnspireerd door de populaire televisieserie Game of Thrones. "Herinner je je die scène in Game of Thrones waarin Tyrion koos voor een trial by battle in de Eyrie? Nou, laten we dat doen! Ik daag Bethesda uit voor een potje Quake 3. Drie van onze beste strijders tegen drie van julie beste strijders. Wij kiezen een level, jullie kiezen het andere, de volgorde is willekeurig. Wedstrijden van twintig minuten, het hoogste aantal kills in beide levels wint."

Ongeacht wie wint in Personns idee,  het maakt de rechtszaak niet langer nodig. "Als wij winnen, laten jullie de rechtszaak zitten. Als jullie winnen, veranderen we de naam van Scrolls naar iets dat jullie wel goed vinden. Ongeacht de uitslag kunnen we nog steeds een kleine tekst ergens plaatsen waarin we zeggen dat onze game op geen enkele manier gerelateerd is aan jullie gameserie, als jullie dat willen. Ik meen dit trouwens serieus."

id Software

Als Bethesda besluit in te gaan op Perssons uitdaging zal het waarschijnlijk met een aantal goede spelers op de proppen kunnen komen. Bethesda is eigendom van ZeniMax Media, dat ook de eigenaar is van Quake-ontwikkelaar id Software. De oprichter van de studio en het brein achter de Quake-serie, John Carmack, is nog altijd werkzaam bij het bedrijf.