Nieuws

Minecraft leert robots beter plannen

Nieuw algoritme gemaakt met behulp van Minecraft

Geschreven door Gijs Scheltens op
Minecraft leert robots om beter taken te plannen en uit te voeren. Een nieuw algoritme om het planningsvermogen van robots te verbeteren, wordt getest in Minecraft. Een aantal studenten van Brown University schreef een paper over hun onderzoek op dit gebied.

De studenten van Brown University in Providence, Rhode Island, zetten een kunstmatige intelligentie neer in een kleine ruimte in virtuele blokkendoos Minecraft en gaven het een opdracht. Zo moet de computer bijvoorbeeld goud vinden of een brug over een ravijn heen bouwen.

De kunstmatige intelligentie probeert  verschilende opties uit om de taak zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Vervolgens geven de studenten de computer een nieuwe opdracht in een nieuwe omgeving om te kijken wat de computer geleerd heeft van de eerdere test.

Simpel en goedkoop
"Minecraft is een heel handig model voor een hoop van deze robotproblemen", zegt assistent-professor Stefanie Tellex van Brown University. "Er zijn talloze dingen die iemand in dit spel kan doen, en het is heel goedkoop en makkelijk om testdata [in Minecraft] te verzamelen. In het echt is dat een stuk moeilijker en duurder."

De studenten hebben het algoritme ook beschikbaar gesteld als een mod voor Minecraft. Het algoritme werkt door de mod ook in complete Minecraft-werelden. De mod is gratis te downloaden.

Bron: Brown University

Dit artikel delen:

Lees meer

Laat die E3 maar zitten, we hebben Kerbal Space Program al 4X-game Master of Orion krijgt remaster
0

Reacties op: Minecraft leert robots beter plannen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.