De service heet Minecraft Realms en is specifiek gericht op ouders en hun Minecraft spelende kinderen. "Minecraft Realms wordt een simpelere soort service voor families en kinderen. We willen in de toekomst bepaalde profielen met mods aanbieden die gegarandeerd werken zonder te crashen, maar het wordt al een veilige en makkelijke manier voor kinderen en families om Minecraft online te spelen."

Het is nog niet bekend hoeveel de service gaat kosten, maar Manneh verwacht dat het tussen de 10 en 15 dollar per maand zal zijn. Omdat de service voor kinderen bedoeld is, komen er pre-paid cards. "We hebben nooit geprobeerd onze gamers extra te laten betalen, behalve de game zelf en een beetje merchandise. Het wordt dus interessant om te zien of de community klaar is voor een dergelijke service."

Mojang heeft ook een retailversie van de Xbox 360-versie van Minecraft aangekondigd. Deze ligt vanaf 30 april voor 20 dollar in de Amerikaanse winkels. De game bevat alle features die op dit moment in de Xbox 360-versie zitten, alsmede de negende update.