Minecraft komt 15 oktober naar PlayStation Vita | Gamer.nl

Minecraft komt 15 oktober naar PlayStation Vita | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Mojang, de maker van de oorspronkelijke Minecraft op pc, liet in mei al weten dat er een PlayStation Vita-versie op de planning stond. Minecraft kwam eerder al uit voor pc, Android, iOS, Xbox 360, PlayStation 3, PS4 en Xbox One. Er wordt ook gewerkt aan een Windows Phone-versie.

Mojang werd eind september overgenomen door Microsoft voor een bedrag van 2,5 miljard dollar. Het bedrijf beloofde dat alle versies van Minecraft gewoon zouden blijven bestaan, ook op de spelcomputers van concurrent Sony. Dat blijkt nu ook met de verschijning van het spel voor Sony's PlayStation Vita.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou