Minecraft-kloon snelst verkopende Xbox Live Indie-game | Gamer.nl

Minecraft-kloon snelst verkopende Xbox Live Indie-game | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De MineCraft-kloon is op de dag van release zestienduizend keer verkocht en heeft daarmee het record van I MAED A GAM3 W1TH ZOMBIES 1N IT!!!1 van Ska Studios verbroken. ProjectorGames heeft onthuld dat zeventig procent van de spelers die de gratis trial hebben geprobeerd ook de volledige game hebben gekocht. Aanzienlijk hoger dan de conversieratio van vijf procent waar ontwikkelaars doorgaans op kunnen rekenen, zegt de ontwikkelaar. Fortre Craft is te koop voor 240 Microsoft-punten, ongeveer 3 euro, op de Amerikaanse Xbox Live Marketplace.

Markus Per on, de oprichter van Minecraft-studio Mojang Specifications, heeft nog niet gereageerd op de berichtgeving rondom Fortre Craft. Op Twitter krijgt Per on veel vragen over wat hij van Fortre Craft vindt en of hij van plan is iets te gaan doen tegen de game, omdat ProjectorGames plagiaat zou hebben gepleegd met de game.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou